Opis forum
Nowy użytkownik
Czy legalna jest próba moonowa jednego z członków sojuszu, na innym członku sojuszu?
Nowy użytkownik
Dzięki!
Jeszcze jedno pytanie. Co to jest "fleet save" i jak się go robi?
FS jest to zabezpieczenie floty przed zezłomowaniem podczas naszej nieobecności.
Jeżeli musisz zejść z komputera wysyłasz flotę z moona na moon, prędkość ustawiasz tak aby flota doleciała gdy będziesz już przed komputerem.
Robi się to dlatego, że gdy flota leci nie da się jej zaatakować. A z moona na moon, dlatego że wtedy jest niewykrywalna na falandze(radarze) innych graczy.
Jeżeli flota leci za szybko to dodajesz do floty wolniejsze statki np. GŚ albo statek flagowy.
Ostatnio edytowany przez SunriX (2012-03-23 18:20:26)
Mam pytanie dlaczego jak nie raz chce zrobić falangę na planetę no wyszło akurat mi tak że gracza z top 100 to nie wyskakuje mi komunikat że "nie wykryto flot" tylko samo "Raport skanowania sensorami falangi planety XXXXX"
Nowy użytkownik
Może mi ktoś napisać, dlaczego raporty wojenne (RW) są takie uproszczone, grałem kiedyś w ogame i pamiętam, że raporty były dość obszerne, można to jakoś zmienić?
Nowy użytkownik
Wydaje mi się, że RW wyglądało tak jak teraz "symulowany atak" w grze.
Nowy użytkownik
ok, już sobię poradziłem, teraz pytanie, jak używać falangi?
no musisz mieć przede wszystkim wybudowaną "Falanga czujników" im większy poziom tym dalej w galaktyce możesz strzelać wchodzisz na księżyc i z księżyca przeglądasz galaktykę :] jak klikniesz na planetę nad "szpieguj" pojawi Ci się "falanga" i klikasz i pojawia Ci się komunikat w okienku czy jakieś floty lecą na tą planetę bądź odwrotnie ;]
Falanga czujników pozwala obserwować poruszanie się flot. Im bardziej jest rozbudowana, tym większy jest jej zasięg.
Poziom Zasięg
1 0 układów
2 3 układów
3 8 układów
4 15 układów
5 24 układów
6 35 układów
7 48 układów
8 63 układów
9 80 układów
10 99 układów
11 120 układów